Magyar sikerek az Antik EB-n

Hétvégén zárult az Antik Modellek XVII. SAM Európa-bajnoksága, amelyen hazánk versenyzői komoly eredményeket értek el. Hétvégén lezárult az Antik Modellek XVII. SAM Európa-bajnoksága, amelyen 14 európai ország és az Egyesült Államok – szakági alapító jogán – versenyzői mérték össze gépeik és saját tudásuk.

A száz nevezett között hazánk 11 indulóval képviseltette magát az olaszországi Ferrarában. A szakág szabályai szerint 13 kategóriában van lehetőség rajthoz állni, saját építésű repülőmodellekkel.


A Magyar Modellező Szövetség antik modellezői már a korábbi években is sikeresen szerepeltek a nemzetközi megmérettetéseken, ezért idén is jó eredményekre számított a Szécsi Imre által vezetett csapat.

Minden kategóriában óriási küzdelem zajlott a dobogós helyekért, hiszen az élmezőny kiváló felkészültségű és pilótatudású versenyzőkből áll. A magyar csapat tagjai egymást segítve voltak képesek ezekre a komoly eredményekre, a tagok kiváló teljesítménye a szakvezetés reményei szerint jelentős lépés egy jövőbeni világbajnokság felé.


Aranyérmes:
Berkó György – ALOT kategória

Ezüstérmes:
Kornó István – ELOT kategória
Török László – AlOT kategória
Török László – ELECTRIC GLIDER kategória

Bronzérmes:
Tóth Imre – OTVR kategória
Török László – OTMR/C kategória
Wadovich Zoltán – ELOT kategória

A csapatversenyben Magyarország a harmadik helyet érte el Olaszország és Csehország mögött.
Gratulálunk!