Tájékoztató az Eseti Légtér Engedély megszerzéséről 2020

A jelenleg hatályos törvények szerint minden olyan tevékenységhez, amely a magyar légteret igénybe veszi, eseti légtér engedélytkellkérni. Tehát ha repülőmodellező gyakorló repülést, edzést vagy versenyt kívánsz szervezni, rendelkezned kell Eseti Légtér Engedéllyel, amelynek meglétét a hatóság a helyszínen ellenőrizheti.

1. Az engedély megszerzése egyéni úton
Egyesületek számára ingyenesen beszerezhető az engedély az egyesület által kezdeményezett egyéni eljárásban. A kérelmetaz Általános Nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) segítségével lehet kitölteni és aztaz Ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

Eddigi tapasztalat szerint az engedélyt a kérelem feladásától számított egy héten belül megkapjuk elektronikus tárhelyünkre.•Technikai segítséget a 18-18 telefonszámon kaphatunk

2. Az engedély megszerzése a Légtér.hu Kft. közreműködésével
Ez a szervezet térítés ellenébenbeszerzi a légtér engedélyt egyesületek, így modellező klubok számára,a megfelelő dokumentumok benyújtásával. Részletes tájékoztatást ezen a weblapon találhattok: legter.hua „Szolgáltatásaink” fül alatt. Bővebb felvilágosítást itt kaphatsz: legter@legter.hu.

3. Fontos figyelmeztetés
Az államigazgatási eljárás ügyintézési határideje  30  nap. A 2020 évben szerzett tapasztalatok alapján a hatóság sokkal rövidebb idő alatt hoz határozatot.

Budapest, 2020.június 10.

CsatolmányMéret
PDF ikon eseti_legter_20200610.pdf135.54 KB