Gyász

Elhunyt Nóbik Gyula (1940-2019)

Általános iskolás kora óta hódolt szenvedélyének, a modellezésnek, ami az elmúlt évtizedek során az életévé vált.


– A repülőmodellekkel indult az egész még általános iskolás koromban, …, és még mindig imádom. A ’80-as években aztán jött a hajómodellezés is – először csak a versenyzés, később a megmérettetések szervezése is
hozzákapcsolódott. - nyilatkozta korábban.

Gyász - Elhunyt Vörös Endre


A mi szeretett Endrénk a mai naptól a fellegekből néz le ránk. Köszönöm a rengeteg segítséget, tanítást és emberséget amit adtál!

A modellezes iránti szereteted és az abban elért világszintű sikereid sok embert inspirált,köztük engem is!
Emlékedet örökké őrizni fogjuk, megtiszteltetés volt Téged ismerni!

In Memoriam Takács Béla

 

Szomorú kötelességemnek teszek eleget, miszerint tudatom a modellező társadalommal, hogy Takács Béla bácsi, a Pest Megyei Központi Modellező Klub, és a MÁV Modellező Klub egykori elnöke, hosszú betegség után, 2018. november 21.-én, 88 éves korában elhunyt.

Temetése 2019 január 8.-án kedden 14.30-kor az Új Köztemető szóró parcellájában lesz.

Elhunyt Kalmár Sándor

Nagy veszteség érte a magyar repülőmodellezést, november 27-én elhunyt Kalmár Sándor a körrepülő sebességi kategóriában világbajnok, többszörös világrekorder, tízszeres világkupa győztes, a FAI-CIAM Penaud diplomájának 2013-as kitüntetettje, sokszoros magyar bajnok és rekorder modellező társunk. Nemcsak eredményei, hanem emberi és sportszerű magatartása miatt minden modellező példaképeként tiszteltük. Váratlan távozásával pótolhatatlan űrt hagyott maga után mindenkiben, aki ismerte. Nyugodjon békében.

Fogynak a régi motorosok...

Az utóbbi hetekben és napokban több régi neves modellező költözött el az örök modellező mezőkre. Horváth György többszörös helikopter rekorder, körrepülő és szabadonrepülő kategóriák művelője és volt BMSZ főtitkár, Benedek István, a kolozsvári modellező élet megalapítója és meghatározó személyisége, és Kalkó Ede, az önjáró vitorlás hajómodellek korszakának Európa-bajnoka és többszörös magyar bajnoka távozott közülünk… Nyugodjanak békében…