A CIAM Elnökség közleménye - 2020.04.01

 

A CIAM ELNÖKSÉG KÖZLEMÉNYE
2020.04.01

 

Kedves barátaink!

 

A CIAM Elnökség tagjai tegnap tele-konferencia keretében találkoztak és megtárgyalták a COVID-19 terjedése miatti helyzetet, valamint a különböző lehetőségeket vagy alternatívákat.

 

Először is köszönetet mondunk minden küldöttnek és rendezőnek, akik visszajelzést küldtek. A megküldött információk sokat segítettek.

 

Amiket eddig megtettünk:

 

·        Elhatároztuk minden második kategóriás verseny (világkupa és nem-világkupa nyílt nemzetközi) felfüggesztését 2020. április 20-ig.

 

·        Kétszer kapcsolatba léptünk minden első kategóriás verseny (világ- és kontinens bajnokságok) rendezőivel, és gondolatokat cseréltünk a verseny jövőjéről.

 

·        Az albizottság vezetők és a világkupa koordinátorok kapcsolatba léptek a második kategóriás versenyek rendezőivel a CIAM elnökség döntésének közlése céljából.

 

·        Elhalasztottuk a CIAM elnökség és a CIAM küldöttgyűlés ülését.

 

Amiket tegnap elhatároztunk:

 

1.  Második kategóriás versenyekre vonatkozóan:

 

·        Figyelembe véve a majdnem minden olyan országban érvényes hivatalos korlátozásokat ahol CIAM versenyeket terveztek, a CIAM elnökség egyhangúlag egyetért a felfüggesztés kiterjesztésével 2020. május 31-ig.

 

·        2020-ra nem készül világkupa értékelés és nem lesz díjazás. Minden, már lebonyolított verseny eredményei nem-világkupa versenyeredményeknek lesznek tekintve.

 

·        Amint az év során később lehetséges lesz, nyílt nemzetközi (nem világkupa) versenyekre sor kerülhet.

 

·        A világkupa koordinátorok 2020. május 31-ig kapcsolatba lépnek a rendezőkkel arra vonatkozóan, hogy a versenyeket törlik-e erre az évre és elhalasztják a jövő évre, vagy idén egy későbbi időpontban kívánják megtartani nyílt nemzetköziként.

 

·        A honlapon közzétett versenynaptár május vége után – természetesen a körülményektől függően – módosításra kerül.

 

2.  Első kategóriás versenyekre vonatkozóan:

 

A helyzet eltér a második kategóriás versenyek esetében, mert ezeknél aláírt Rendezői Megállapodás (OA, Organizer Agreement) és szponzorokkal megkötött szerződések vannak, költségeket kifizettek, regisztrációs díjak és érmek kifizetve stb. Mindemellett továbbra is a közegészség és a biztonság az elsődleges számunkra.

 

·        A CIAM elnökség tagjai megerősítik, hogy a FAI és a rendezők közötti aláírt Rendezői Megállapodásban felsorolt okok közül legalább egy magvalósult. A COVID-19 miatt a helyzet nem kezelhető. A szakbizottság (ASC, CIAM elnökség) követni fogja az OA-ban vázolt eljárást, és közölni fogja a FAI főtitkárral a javaslatát az OA formális törlésére.

 

·        Minden albizottság vezető kapcsolatba lép az egyes szakágakhoz tartozó rendezőkkel, hogy megbeszélje velük azokat a lehetőségeket, amiket a CIAM elnökség tagjai tegnap megtárgyaltak. A megbeszélések eredményét rövidesen közöljük.

 

·        A CIAM elnöke felveszi a kapcsolatot a FAI főtitkárral a döntések legjobb módon történő bevezetésének meghatározása érdekében.

 

·        A CIAM elnökség javasolja azon junior versenyzők felső korhatárának egy évvel történő felemelését – csak 2021-re –, akik ebben az évben még juniorok, de jövőre már nem.

 

3.  A CIAM ülésekre vonatkozóan:

 

Jelen pillanatban nem lehetséges az elhalasztott ülések időpontját kitűzni.

 

·        A körülményektől függően a CIAM elnökség az év során később dönt az elhalasztott közgyűlés megtarthatóságáról és annak időpontjáról. Figyelembe vesszük azt a lehetőséget, hogy a közgyűlésre a jövő év elején kerüljön sor, hogy ne terheljük a küldötteket rövid időn belül két hasonló ülésen történő részvétellel.

 

·        A CIAM elnök kapcsolatban lesz a FAI elnökével, a FAI végrehajtó bizottságával, a FAI főtitkárral és az irodával, hogy megoldást találjanak a CIAM tevékenységére.

 

·        A CIAM elnökség különleges felhatalmazást kér a küldöttektől minden CIAM ügy kezelésére a CIAM elnökség megbízatásának a következő küldöttgyűlésig terjedő meghosszabbításával.

 

Köszönjük a teljes CIAM közösségnek a megértést ebben a nehéz időszakban, és természetesen a közreműködést és erőfeszítéseink támogatását is. Megmaradunk egy csapatnak otthon maradva is.

 

Maradjunk biztonságban

 

Antonis Papadopoulos
CIAM Elnök