Elhunyt Bertók Kálmán

Drága Kálmán,

Nem emlékszem, nem emlékezhetem az első találkozásunkra, hiszen egy nagy család, a hajómodellezők családja tagjaként beleszülettem egy számomra meghatározó, mai napig emlékezetes közösségbe, melynek Te és apu alapítói, irányítói és életben tartói voltatok hosszú évtizedeken keresztül Kapuváron. Felejthetetlen nyarak, utazások, versenyek sora sejlik fel, valamint az a semmivel sem összetéveszthető „műhely-illat”, ott a kapuvári gimnázium padlásán.


Felfoghatatlan, hogy ezt már Veled közösen nem tudjuk újra felidézni. Köszönettel tartozom, tartozunk sokan: a kapuvári modellező diákok, akik ezt ott meg tudták élni. Diákként és későbbi barátként is elmondhatom, hogy meghatározó évek voltak ezek egy gyerek későbbi érdeklődési körének, technika iránti szeretetének kialakulásában. Ez nem akármilyen útravaló, amit Tőled kaptunk, ezért örök hálával tartozunk.
Mi, kapuvári, és bátran mondhatom magyar modellezők egy baráttól, egy meghatározó személyiségtől, egy jókedvre, viccelődésre mindig vevő társtól búcsúzunk most.

Nyugodjál békében...