FAI 2021 Repülőmodellező bajnokságok - tervezet

Kedves barátaim,

A CIAM tagjai február 6-án, szombaton zoom-on keresztül találkoztak és megvitatták a COVID-19 járvány jelenlegi helyzetét, és az értékelés után a következőkről döntöttek:


CIAM plenáris ülés

Egyelőre még csak gondolkodni sem érdemes egy személyes találkozó ütemezéséről. A plenáris ülésre május 8-án kerül sor, ismét Zoom-on, hasonlóan a tavalyi üléshez.

Hamarosan részletes tervet közöl a különféle technikai értekezletek programjával az iroda. A napirend következik.

A CIAM elnöke kapcsolatban áll a FAI elnökével és a FAI főtitkárával valamint a FAI irodával illetve a légiközlekedési bizottságok többi elnökével annak érdekében, hogy a szervezet működése a jelenlegi körülmények között is biztosított legyen.

Jelenleg nem szükséges vagy kívánatos, de ha elkerülhetetlen, akkor a CIAM Iroda rendkívüli felhatalmazást kér a küldöttektől az összes CIAM-ügy kezelésére.

Első kategóriás események

A helyzetet eseti alapon kerülnek értékelésre. A jelentésekből tudjuk, hogy világ minden táján különböző szintű korlátozások vannak hatályban. Sajnos az oltási programok sem olyan ütemben haladnak ahogyan azt az egyes országok eltervezték ezért a korlátozások feloldására csak később kerülhet sor. A mellékelt táblázatban megtalálhatók az elsőosztályú kategóriákban tervezett eseményekről. Az adott események lebonyolításáról a rendező szervezet és a CIAM közösen dönt a táblázatban feltüntetett időpontban. Már elkezdtük felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel. Célunk, hogy minden rendezvényről felelősségteljes döntés szülessen.  Mindannyian tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nem könnyű és nem csak a járvány okoz sok problémát, hanem a világjárvány miatt sokszor megváltozott  azéletünk és ezzel együtt a prioritásaink.


Második kategóriás események

A jelenlegi helyzet miatt szinte minden olyan országban, ahol a CIAM rendezvényt terveznek, a CIAM Iroda egyhangúlag beleegyezik abba, hogy a világkupa rangsorának felfüggesztését 2021 május 10-ig meghosszabbítsák. A CIAM Iroda április elején értékeli a helyzetet és a rendelkezésre álló tényeket. A tervezett plenáris ülés előtt változtatásokra kell számítani az ügyben, amelyet az ülésen mindenképpen megvitatunk.

Amíg ez megvalósítható, előfordulhat, hogy nyílt nemzetközi rendezvényeket szerveznek helyettük.

A weben közzétett naptárból még hiányzik néhány esemény. A 2020-ból áthozott események számának kezelése érdekében végrehajtott módosítások miatt még további ellenőrzéseket kell végeznünk.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az összes CIAM közösségnek megértésükért ebben a nehéz időszakban, és természetesen hozzájárulásukhoz és támogatásukhoz erőfeszítéseinkhez.
Kiemelt feladatunk a biztonság megőrzése.