Gyász

Szécsényi János 1937 – 2022

Családjától kaptuk a szomorú hírt, hogy rövid betegséget követően elhunyt a magyar modellezés egyik legnagyobb alakja, a világbajnok és sokszoros magyar bajnok Szécsényi János.
A modellezést 10 éves korában kezdte és egészen haláláig aktív modellezőként olyan példát mutatott több modellező generációnak, amely párját ritkítja.

Elhunyt Masznyik Gábor

„Így lettem tanár…” Február 11-én Elhunyt Masznyik Gábor (1935-2021) modellező sporttársunk. Néhány búcsúzó gondolat életéről, munkásságáról, emberi alakjáról. Gábor repülőmérnöknek készült kora gyerekkorától, de a politika nem engedte az „osztályidegen”, vallásos ifjút a Műegyetemre. Kitűnő fizikumának, atlétikai eredményeinek köszönhetően azonban a Testnevelési Főiskolán szerezhetett testnevelő tanári oklevelet.

Elhunyt Bertók Kálmán

Drága Kálmán,

Nem emlékszem, nem emlékezhetem az első találkozásunkra, hiszen egy nagy család, a hajómodellezők családja tagjaként beleszülettem egy számomra meghatározó, mai napig emlékezetes közösségbe, melynek Te és apu alapítói, irányítói és életben tartói voltatok hosszú évtizedeken keresztül Kapuváron. Felejthetetlen nyarak, utazások, versenyek sora sejlik fel, valamint az a semmivel sem összetéveszthető „műhely-illat”, ott a kapuvári gimnázium padlásán.

Elhunyt Nóbik Gyula (1940-2019)

Általános iskolás kora óta hódolt szenvedélyének, a modellezésnek, ami az elmúlt évtizedek során az életévé vált.


– A repülőmodellekkel indult az egész még általános iskolás koromban, …, és még mindig imádom. A ’80-as években aztán jött a hajómodellezés is – először csak a versenyzés, később a megmérettetések szervezése is
hozzákapcsolódott. - nyilatkozta korábban.

Gyász - Elhunyt Vörös Endre


A mi szeretett Endrénk a mai naptól a fellegekből néz le ránk. Köszönöm a rengeteg segítséget, tanítást és emberséget amit adtál!

A modellezes iránti szereteted és az abban elért világszintű sikereid sok embert inspirált,köztük engem is!
Emlékedet örökké őrizni fogjuk, megtiszteltetés volt Téged ismerni!

In Memoriam Takács Béla

 

Szomorú kötelességemnek teszek eleget, miszerint tudatom a modellező társadalommal, hogy Takács Béla bácsi, a Pest Megyei Központi Modellező Klub, és a MÁV Modellező Klub egykori elnöke, hosszú betegség után, 2018. november 21.-én, 88 éves korában elhunyt.

Temetése 2019 január 8.-án kedden 14.30-kor az Új Köztemető szóró parcellájában lesz.

Elhunyt Kalmár Sándor

Nagy veszteség érte a magyar repülőmodellezést, november 27-én elhunyt Kalmár Sándor a körrepülő sebességi kategóriában világbajnok, többszörös világrekorder, tízszeres világkupa győztes, a FAI-CIAM Penaud diplomájának 2013-as kitüntetettje, sokszoros magyar bajnok és rekorder modellező társunk. Nemcsak eredményei, hanem emberi és sportszerű magatartása miatt minden modellező példaképeként tiszteltük. Váratlan távozásával pótolhatatlan űrt hagyott maga után mindenkiben, aki ismerte. Nyugodjon békében.

Oldalak