F3K serdülő és ifi Budapest Kupa

Esemény típusa: 
Kupaverseny
Dátum: 
2022. 04. 30

A Budapesti Sportszövegségek Uniója támogatásával a Budapesti Modellező Szövetség rendezi az ifi és serdülő F3K Budapest Utánpótlás Kupát. A verseny célja, hogy a serdülő és ifi korosztályú modellezőknek is legyen olyan verseny mellyel élményt, tapasztalatot és eredményt tudnak szerezni. A versennyel párhuzamosan megrendezésre kerül az F3K Tavasz Kupa.

Dátum: 2022. április 30.Helyszín: Budapest, Gödör reptér (47°34'13.5"N 19°02'18.0"E)

Korcsoportok: • 14 éves korig: serdülő (2008 előtt születettek) • 14 éves kortól 18-ig: ifjúsági (2008-ban és azután születettek) Nevezési feltételek: • Szabályzatnak megfelelő F3K mini dlg

Nevezés: A nevezéseket 2022. április 27.-ig kell megtenni a serleges@gmail.com email címen. (név, születési év, egyesület) Nevezési díj nincs!

Főbíró: Csikár Imre

A verseny lebonyolítása:

1. A verseny során a versenyző 5 db 5 perces munkaidőn belül tetszőleges számú startot végez, bármilyen kézi indítású módszerrel.

2. A modellt kizárólag a munkaidő kezdetét jelző duda után, lehet eldobni. A munkaidő végét jelző duda pillanatában az órákat meg kell állítani

3. A modell indításának és leszállásának az erre kijelölt területen belül kell történnie. Minden start, ahol az eldobás vagy a leszállás a kijelölt területen kívül esett érvénytelen. A munkaidőben teljesített egyéb szabályos repülések pontot érnek!

4. Az időmérő a modell eldobásától, annak földetéréséig méri a levegőben töltött időt, egész másodpercekben. Ez a repült idő. A földetéréskor leállítja a stoppert, majd a következő eldobásnál újra indítja azt. Az így a munkaidőn belül kialakuló össz-időt rögzíti a startlapon.

5. 5 futam teljesítése esetén a legrosszabb futam eredményét nem számítjuk a végeredménybe. 4 vagy kevesebb futam esetében nincs kieső start. 6. Amennyiben a legalább két versenyzőnek egyforma az össz-ideje, döntőt kell tartani. Ennek során egy 5 perces munkaidőben a versenyzőknek egy dobásra van lehetőségük. Ez az egy repült start dönti el a végeredményt.

A verseny programja: • 9:00 Megnyitó • 9:30 Versenystartok • 12:30 Ebédidő • 13:00 Versenystartok • 16:00 Eredményhirdetés

Díjazás: Korosztályoként az első 3 helyezett kupát és érmet kap. Illetve mindenki, aki időben nevezett, kap ajándékcsomagot. A módosítás jogát fenntartjuk!

Csikár Imre +36 20 956 6551

Információk
Kategória: 
Nevezési határidő: 
2022. 04. 27
Megye: 
Budapest
Cím: 
Budapest, Gödör

Rendező szervezet: 
Budapesti Modellező Szövetség
Kapcsolattartó neve: 
Csikár Imre