A Herendi Modellező SE ifjúsági csapatának támogatása

Pályázat neve: 
A Herendi Modellező SE ifjúsági csapatának támogatása
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
124
Pályázó egyesület neve: 
Herendi Modellező SE
Taglétszám: 
30 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
344 487 Forint
Igényelt összeg: 
550 000 Forint
Teljes költség: 
894 487 Forint
Önrész aránya: 
38.51%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2020. 09. 25
Kezdő időpont: 
2020. 02. 01.
Záró dátum: 
2020. 09. 25
Záró dátum: 
2020. 12. 31.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

Tisztelt Elnökség!

Egyesületünk 36 éves fennállása alatt több száz emberrel ismertettük meg a modellezést, elsősorban fiatalokkal.. Folyamatosan foglalkoztunk utánpótlás neveléssel, elsősorban a szabadonrepülő F1A és F1H kategóriákban. 13 ifjúsági versenyzőnk lett válogatott kerettag, EB és VB-ken csapatban hétszer, egyéniben négyszer szerepeltek az első tízben, kétszer a dobogó legmagasabb fokára is állhattak! A világranglistán nyolcszor voltak a legjobb tízben, négyszer lettek dobogósok. Többször kaptak megye legjobb sportolója és egy alkalommal az MMSZ év sportolója díjat is.
Az előző EB-n 2019-ben Macedóniában 6. lett a csapat, az előző VB-n 2018-ban Bulgáriában szintén 6. helyen végzett a magyar csapat.

Jelenleg is hárman válogatott kerettagok F1A kategóriában (Csikár Imre Móric, Halász Szabó Levente, Pék Vilmos)! Készülnek a 2021-es ifi világbajnokságra (2021.08.14-22., Franciaország), a felkészülés és a részvétel is hatalmas teher!

Új, korszerű modellekre, felszerelésekre, rengeteg edzésre, sok versenyre és edzőtáborokra van szükség a sikeres felkészüléshez, szerepléshez!

Jelen pályázatunkban egy-egy új modell legfőbb alkatrészeihez és alapanyagaihoz kérünk támogatást! Alapvetően a modelleket és sok alkatrészt (carbon orrtőke, főtartó, stb.) saját magunk készítjük, de számos alkatrészt nem tudunk és nem is lenne érdemes, sem gazdaságos magunknak elkészíteni, így ezeket készen kell megvennünk.
A sikeres versenyzéshez a jó modellek mellett számos felszerelés szükséges: startzsinórok, akkuk, akkutöltők, távcső, állvány, modellkereső (sajnos erre tavaly nem kaptunk támogatást).
Pályázatunkban startzsinór és tartozékai szerepelnek. A mai korszerű modellekhez igen nagy igénybevételt kibíró fonott zsinórok szükségesek, melyek meglehetősen drágák és sajnos elég hamar elhasználódnak.
Az „alapfelszerelés” részét képezi egy 11 m-es horgászbot, amely a modellek fáról, bokorról, nádasból való megmentését szolgálja. A tavalyi EB-n is nagy szükségünk lett volna rá, szerencsére egy német versenyző segítségünkre volt.

Mindenhez hazai gyártót és beszerzési forrást próbáltunk találni, de van, ami csak külföldről beszerezhető.

Sajnos az idei világversenyeket törölték, pedig a VB a szomszédos Romániában lett volna, így nagy lehetőségtől estek el a fiatalok. Az év első felében a pandémia miatt hazai versenyek sem voltak, így gyakorlási lehetőség is lényegesen kevesebb volt.

Rendkívül fontosnak tarom a fiataloknak az edzőtáborokat! Ott olyan dolgokra is sort tudunk keríteni, amire a versenyeken nincs idő és lehetőség, továbbá egy EB-re, VB-re egész máshogy kell készülni, mint a többi versenyre. Csapatban kell dolgozni, csapatként kell együttműködni, összeszokni a segítőkkel, kísérőkkel együtt! Olajozott gépezetként kell működni, ahol mindenki tudja, kinek mi a dolga!
Az idei három edzőtáborhoz némi szállás és útiköltség hozzájárulást szeretnénk! Ezeket a költségeket a táblázatban a személyi jellegű költségeknél szerepeltettem.

A fiataloké a jövő! A meglévő utánpótlást is támogatni kellene, hisz ez egy olyan befektetés, ami hamar megtérülhet, az MMSZ támogatása szempontjából is értékes pontokat szerezhet az ifi csapat!

Köszönettel:
Kerner Ferenc
Herendi Modellező SE elnök

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép