Várpalotai Modellező TSE utánpótlás támogatása

Pályázat neve: 
Várpalotai Modellező TSE utánpótlás támogatása
Pályázat státusza: 
Elutasított
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
132
Pályázó egyesület neve: 
Várpalotai Modellező és Tech SE
Taglétszám: 
15 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
310 434 Forint
Igényelt összeg: 
660 000 Forint
Teljes költség: 
970 434 Forint
Önrész aránya: 
31.99%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2020. 10. 28
Kezdő időpont: 
2020. 01. 01.
Záró dátum: 
2020. 10. 28
Záró dátum: 
2020. 12. 31.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

Tisztelt Elnökség!

Egyesületünk jelenleg 4 ifjúsági tagot foglalkoztat, akik közül ketten idén kezdtek el versenyezni, ketten pedig már 5 éve egyesületünk tagjai. Az utóbbi pár évben klubunk kiemelkedő teljesítményt nyújt F1H kategóriában. Rendszeresen jelenünk meg külföldi versenyeken, ezt bizonyítja Mórocz Péter 2018-as győzelme az Európai kupasorozatban (HEC), amiért a Magyar Modellező Szövetségtől „Év sportolója” díjat vehetett át. Ebben az évben az összetett F1H vándordíjat is magának tudhatta, illetve Várpalota város Polgármester asszonyától „Eötvös Pál Nívódíjat” vehetett át példamutató és kiemelkedő sportteljesítményéért, valamint vezetői tevékenységéért kapott.


Fürjes Gergely a 2017-es évben nyújtott kiemelkedő teljesítménye után az év végi ifjúsági vándordíjat hódította el F1H kategóriában. Az idei évben ismét remekelt, így nem csak az év végi ifjúsági, de az összetett vándordíjat is magának tudhatja, mivel az összes versenyen dobogóra tudott lépni. Ezen felül remekül szerepel párhuzamosan az antik R/C elektrogumis kategóriában is, ahol a legjobb eredménye a 2018-as magyarországi EB-n született, ahol a legjobb magyarként és ifi korúként a 6. helyen végzett!


Opálka István a 2019-es évében remekelt Fürjes Gergővel az Európai kupasorozatban, amit a COVID-19 miatt nem tudtak befejezni, pedig mind a ketten közel voltak a döntőhöz. István ebben az évben az év végi ifjúsági vándordíjat vihette haza F1H kategóriában, illetve meghívást kapott az F1A kategória ifjúsági válogatottjába, hogy részt vegyen a Macedóniában rendezett Európa Bajnokságon, ahol a csapat 6. helyen végzett. Istvánnak kevés ideje maradt a felkészülésre, modellépítésre. 2020-ban egy Várpalotai pályázaton nyert pénzéből új modellt tudott vásárolni és a megfelelő felkészülés után nekivágott az idei szezonnak, ahol minden alkalommal dobogóra tudott állni ifjúsági korosztályban, az összetett korosztályban pedig háromszor, így továbbra is válogatott kerettag maradt és részt vehet a 2021-es Franciaországi Világbajnokságon.


A fiataloknak szükségük lenne alkatrészekre, amivel modernebb, saját kezük által épített modelleket tudnának építeni, felhúzó zsinórokra, jobb távcsőállványra a sikeres versenyzéshez és az eredmények szállításához. István csapatkapitánya (Kerner Ferenc) javaslatára több edzőtábort is kellene rendezni ahol a fiatalok együtt tudnak gyakorolni és össze tudnának csiszolódni és tisztesen felkészülni többek között a jövő évi szezonra és Világbajnokságra.


A 2020-as év még ha sajnos csak csonka is volt, de jó példa arra, hogy a befektetett pénz meghozza a gyümölcsét a palotai klubnál.

Köszönettel:
Mórocz Péter
Várpalotai Modellező TSE elnöke

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép