RC4 dekóderes időmérő rendszer beszerzése

Pályázat neve: 
RC4 dekóderes időmérő rendszer beszerzése
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
134
Pályázó egyesület neve: 
Pécsi Ércbányász Modellező Klub
Taglétszám: 
47 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
354 357 Forint
Igényelt összeg: 
821 000 Forint
Teljes költség: 
1 175 357 Forint
Önrész aránya: 
30.15%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2020. 10. 29
Kezdő időpont: 
2020. 11. 15.
Záró dátum: 
2020. 10. 29
Záró dátum: 
2021. 01. 31.
Csúsztatható?: 
Igen
Ütemezés: 
1

Tisztelt MMSZ Elnökség!

A Pécsi Ércbányász Modellező Klub az 1957-es alakulása óta első alkalommal kéri eszközbeszerzéséhez az Önök támogatását.

A jelenlegi telephelyünkön 1970 óta működünk, idén ünnepeljünk az ingatlan és pályák megépítésének 50. évfordulóját.  Az idei évben készült el az Rc offroad pályánk, amin az augusztusi hónapban pályaavató versenyt rendeztünk, ahová az ország minden sarkából érkeztek versenyzők. Elért munkánkat Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere is méltatta. Ezzel a Klubunk, a világon egyedüliként kínál a modellezők számára a saját tulajdonú modellezőbázisunkon RC onroad (aszfaltos pálya) és RC offroad (agyagos pálya) modellezésre, körautózásra, körrepülőzésre és a szerződéses partnereinken keresztül RC repülésre és hajózásra lehetőséget.

A fennállásunk óta két világbajnokságot és három Európa-bajnokságot rendeztünk. Autós területen a kezdetek óta rendezünk versenyeket onroad és offroad kategóriában. Már az első Magyar Rádiótávirányítós Autós Bajnokságban is rendeztünk futamot 1979-ben, és az 1980-as években rendeztünk offroad MB versenyt is. 1982-ben a Klub ma is használt onroad pályáján rendeztük meg a rádiótávirányítási autómodellek Európa-bajnokságát. Az általunk tulajdonolt és működtetett modellező pályakomplexumunk Európai szinten is egyedi.

A beszerzendő eszköz (Mylaps RC4 köridő mérő dekóder 4.5 verziójú szoftverrel és hozzá szükséges fizikai eszközök, kábelek) segítségével a Klub rendezvényein (klubnapokon, szakkörökön, nyílt napokon és versenyeken) a rendszeres időmérés lehetőséget adna a professzionálisabb felkészülésre és az utánpótlás  verseny felkészítéséhez/ szoktatásához is nélkülözhetetlenné vált. Az elmúlt évtizedekben a versenyeken az időmérő rendszert béreltük, az edzéseken és egyéb alkalmakon az időmérésre nem volt lehetőség. Az eszközbeszerzés az egész 1:10 és 1:8-s autómodellezés és drón racing javára válna, és minden évben, tucatnyi rendezvényen tudnánk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Az eszköz nagymértékben hozzájárulna a modellezők versenyre való magas szintű felkészüléséhez, továbbá az utánpótlás és, az ifi junior neveléshez.

A komplett időmérő rendszer egy eleme a  Mylaps RC4 Decoder (EFRA, IFMAR homológ). Az időmérő szoftverét (sikeres pályázat megnyerését követően kerül megvételre) saját keretből vásárolnánk meg, monitorok, laptop már rendelkezésünkre állnak. Az egyéni jeladók beszerzését a modellezők saját forrásból oldják meg, illetve számos modellező Klubtagunk már most is rendelkezik ilyen eszközzel.

Az eddig is ingyenesen látogatható, bevétel nélküli rendezvényeinken, nyílt napjainkon, időmérést tudnánk biztosítani, melyhez az pályát és humán erőforrást egyesületünk biztosítaná térítésmentesen, csupán a korszerű időmérő eszköz hiányzik a megvalósításhoz. A fejlesztés a Klubtagságon felül jelentős mennyiségű modellezőt érintene az általunk szervezett rendezvényeken. Megítélésünk szerint mintegy 100 modellezőt érintene a fejlesztés, melynek nagyságrendileg, az egyharmada kerülne ki az ifjúsági, és junior korosztályból.

A pályázathoz csatoljuk az eszköz gyártójának árajánlatát. Ők egyben gyártók, és jelenleg az egyetlen hivatalos szállítói az eszköznek. Az ajánlat egy darab streaming liszensz beszerzésére vonatkozik, az eszköz hardveres része viszont alkalmas az onroad, offroad és drón racing események mérésére is. Az árajánlat a külföldi ÁFÁ-t tartalmazza. Mivel a Klub sporttevékenysége nem tartozik az ÁFA hatálya alá, a holland ÁFA megfizetése elkerülhetetlen, de a beszerzésre ezen felül sem magyar ÁFÁ-t, sem vámot nem kell fizetni. Az árajánlat Euróban van megadva, a Forintra átváltott összeg kiszámítása a pályázat leadásának napján érvényes MNB középárfolyamon történt (369,03 Ft / Euró). A beszerzés teljes összege ezek alapján 1.175.357 Ft. A beszerzés önrésze a Pécsi Ércbányász Modellező Klub bankszámláján rendelkezésére áll.

Hisszük, hogy a professzionális eszköz a versenyzők felkészülésének nélkülözhetetlen eleme. A Klub bevételeit az ingatlan megóvása, fejlesztése emésztette fel, így hosszú idő után most lenne lehetőségünk a magas költségek kapcsán az eszköz beszerzésére. 

Tisztelettel

Pécsi Ércbányász Modellező Klub Elnöksége

 

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép