Large Scale bemutatókhoz eszközbeszerzés

Pályázat neve: 
Large Scale bemutatókhoz eszközbeszerzés
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
166
Pályázó egyesület neve: 
Trabiring Modellező Egyesület
Taglétszám: 
53 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
240 500 Forint
Igényelt összeg: 
719 500 Forint
Teljes költség: 
960 000 Forint
Önrész aránya: 
25.05%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2021. 11. 05
Kezdő időpont: 
2022. 01. 15.
Záró dátum: 
2021. 11. 05
Záró dátum: 
2022. 02. 15.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

Tisztelt Magyar Modellező Szövetség!

A Trabiring Modellező Egyesület rendszeresen, évente 3-4 alkalommal tart Large Scale bemutatókat különböző nagy látogatottságú rendezvényeken. Pld. 2021-ben a Kamion Európa Bajnokság idején a Hungaroringen, az Autó Motor Tuning Show-n a Hungexpón és a Magyar Drift Bajnokság utolsó futamán a tököli repülőtéren. A Nagy Sportágválasztókon is rendszeresen szoktunk bemutatót tartani, de a COVID miatt ezek a rendezvények az elmúlt két évben elmaradtak. Ezen rendezvények szervezői jelezték az Egyesület fele, hogy 2022-ben is igényt tartanak hasonló bemutatókra, sőt a rendezvények számának növekedésével számolunk az előzetes tárgyalások alapján,

A rendezvényeken a látogatók szeretnék kipróbálni a modellautókat, ami egy nagyon fontos része a modellsport népszerűsítésének. Az eddigi gyakorlat az volt a saját tulajdonú, egyébként versenyekre felkészített autókat - természetesen erősen lebutítva - tudtuk csak a látogatók kezébe adni. Ez elég sok kockázatot jelent az autót kölcsönadó klubtársunkra nézve és érthető módon senki nem bízza szívesen vadidegenekre a versenyre felkászített technikát.

Ezért szeretnénk két darab MCD XR5 Rally autót beszerezni, melyekkel a fenti bemutatókon a látogatók autóztatása egycsapásra megoldódna!

Az autók beszerzése önerőből teljesen elképzelhetetlen lenne a szűkös anyagi keretek miatt. Ezért kérjük a Szövetség támogatását a projekthez!

Beszerzési opciók:

Felmerült a használt autók beszerzésének ötlete is. Sajnos a piacon nincsenek használt autók sem külföldön - német, francia és angol oldalakt néztünk meg - sem Magyarországon. A magyar versenyzők nem adják el a versenyre felkészített, tuning alaktrésszel bőven felszerelt autóikat. Felvettük a kapcsolatot a gyártóval, hogy a gyári versenyzők visszavett autóiból vegyünk, de azok meg a full alu - legdrágább - autók és még kedvezménnyel is drágábbak, mint az új beszerzésű modellek.

A szervizelhetőségi és a fenntartási szempontok - meglévő pótalkatrész bázis - miatt nem akarunk kínai klón autókat beszerzeni, mert a nap végén sokkal többe kerülnek mint az ismert, bejáratott típusok.

Kérem a tisztelt Elnökséget, hogy ezen szempontokat is vegye figyelembe a döntése meghozatalakor!

 

Tiszteletttel,

Trabiring Modellező Egyesület

 

Értékelés: 

 

 

 

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Jegyzőkönyv