Antik EB esemény megrendezése

Pályázat neve: 
Antik EB esemény megrendezése
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
27
Pályázó egyesület neve: 
Budapesti Modellező Sportegyesület
Taglétszám: 
95 fő
MMSZ célirány: 
Fenntartás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
1 609 300 Forint
Igényelt összeg: 
330 000 Forint
Teljes költség: 
1 939 300 Forint
Önrész aránya: 
82.98%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2018. 06. 24.
Záró dátum: 
2018. 06. 29.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

 

 SAM Antik Modellek XVI. Európa Bajnoksága, LHJK

Az antik modellezés a mai modern modellezésnek az az ága, amelyben a modellezők az 1950 előtt tervezett repülőmodellek replikáit építik meg és repítik, a különféle kategóriák szabályai szerint megadott modernizálási (rádióirányítás, motor-használat, megengedett építőanyagok, magasság korlát vagy sem, stb.) elvek szerint. A kategória fontos szerepet tölt be a modellező hagyományok megőrzésében, az ifjúság nevelésében, mivel ebben a kategóriában a modellezők jellemzően maguk építik gépeiket, így mód van arra, hogy a tapasztaltabb sporttársak átadják építési tudásukat a fiatalabb nemzedék számára.

Egyesületünk a BPMSE, évente több modellező találkozót szervez az antik modellezők számára, ezek között kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenyek is vannak, ahol a résztvevők között a külföldiek aránya meghaladja a 70%-ot. Ilyen kiemelkedő esemény lesz a most, Jakabszálláson sorra kerülő Európa bajnokság. Ennek a versenynek az a különlegessége, hogy a résztvevők számát nem korlátozzuk, ennek köszönhető a nevezések nagy száma í330).

Az Antik EB-k szabályzatát a SAM EU ( Society of Antique Modellers ) elnöksége állapítja meg, négy évre. Minden évben van EB, az elnökség minden EB-n ülésezik. Az elnökség tagjai az országok demokratikus úton választott antikos vezetői, így Magyarországot én képviselem.

Az EB-ken az óriási érdeklődés mellett, egy 16 éve megszokott alacsony nevezési díj az elfogadott, ( 10 Eur/modell) ezért támogatás nélkül nem rentábilis.

A verseny június 24-től kezdődően 6 napon keresztül fog tartani. A zavartalan lebonyolítás érdekében 16 fő szervezőt vontunk be a munkába, akiknek a szállásáról és étkezéséről az esemény költségvetésében gondoskodtunk. A programba felvett bankett bizonyára emlékezetes esemény lesz a versenyzők számára. A költségek nagy részét a BPMSE saját forrásból állja. Az MMSZ támogatásra a versenydíjak, zászlók és nyomdai anyagok finanszírozásában számítunk.

A fent vázolt nagyjelentőségű verseny megszervezéséhez tisztelettel kérem az MMSZ támogatását.

 

Budapest, 2018. június 2.

Török László

elnök, BPMSE

 

 

Értékelés: 

Támogatjuk a pályázatot, főleg ilyen jelentős önrész melett, csak egy költségvetés kellene hozzá...

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép