FAI pontozórendszer bevezetése F3A, F2B, F3P, F3M kategóriában

Pályázat neve: 
FAI pontozórendszer bevezetése F3A, F2B, F3P, F3M kategóriában
Pályázat státusza: 
Archív
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
64
Pályázó egyesület neve: 
Savaria Modellező Sportegyesület
Taglétszám: 
41 fő
MMSZ célirány: 
Fenntartás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
144 000 Forint
Igényelt összeg: 
336 000 Forint
Teljes költség: 
480 000 Forint
Önrész aránya: 
30.00%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2018. 08. 31
Kezdő időpont: 
2018. 10. 01.
Záró dátum: 
2018. 08. 31
Záró dátum: 
2019. 01. 31.
Csúsztatható?: 
Igen
Ütemezés: 
1

 

 

 

A 2016-os évtől bevezetésre került, hogy az FAI által rendezett, világ- és kontinens bajnokságokon a pontozási rendszer elektronikus formában történik. Hazánkban főként az F3A és F2B kategória érintett, illetve még az F3P. A két műrepülő kategóriában, a rádió irányítású műrepülő és a körpályás műrepülő pilóták a hazai versenyeken kívül, nemzetközi versenyeken, világ kupa fordulókon, Európa, illetve Világbajnokságon vesznek részt. A külföldi versenyeken, szinte már mindenhol az elektronikus rendszert használják. Hazánk számára is elengedhetetlen a rendszer bevezetése a szinten tartás, de főként a fejlődés érdekében.

 

A rendszer lényege, hogy minél tisztább helyzetet teremtsen bírók és versenyzők között. A műrepülő műsor figuráira a bírók pontot adnak, amit közvetlen a figura befejeztével kell megtenniük. A rendszer abban a pillanatban rögzíti és kijelzi, egy hozzá csatlakoztatott monitorra. A versenyzők nyomon követhetik versenytársuk pontjait a start közben. A műsort követően a pontok bírónként is kinyomtathatóak, valamint összesített pontozólapot kap a versenyző. A rendszer másik nagy előnye, hogy nem igényel írnokot a bíró, ezáltal a versenyrendezés még egyszerűbbé válhat.

 

A Notamatic rendszerhez közvetlen integrálva van a TBL pont normalizáló szoftver is, mely az esetleges bírói részrehajlásokat hivatott kiküszöbölni. A rendszer 3 és 5 bírós, valamint 10 bírós (Világbajnokság) verseny lebonyolítására is alkalmas. Kezeli a 0,5 pontos értékelést, melyet a FAI 2018. január 1.-el vezetett be az F3A szabályzatban

 

Elsődlegesen a hazai F3A verseken kívánjuk alkalmazni a Notamatic rendszert, de emellett a hazai F2B versenyekre is rendelkezésre bocsájtja egyesületünk. Azért is nagyon fontosnak tartom, mert hazánk már többször is rendezett F2B Európa bajnokságot, és világbajnokságot. Ezen rendszer használata egy ilyen szintű versenyen, pozitív megítélést jelent a FAI szemében is.

 

Az 1. számú mellékletben csatolom az árajánlatot a rendszer beszerzésére.

 

A rendszer felhasználói kézikönyvei ( bíróknak és versenyszervezőknek külön), valamint további információ az alábbi linken található:

 

http://notaumatic.f3a.fr/index.php

 

Értékelés: 

Az önrésznek el kell érnie a 30%-ot. 

A felelősség válalási nyilatkozat  nem megfelelő.

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép