Nyári modellező tábor gyerekeknek Zalaegerszegen

Pályázat neve: 
Nyári modellező tábor gyerekeknek Zalaegerszegen
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
66
Pályázó egyesület neve: 
Zalaegerszeg Városi Modellező Kl
Taglétszám: 
22 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
140 000 Forint
Igényelt összeg: 
280 000 Forint
Teljes költség: 
420 000 Forint
Önrész aránya: 
33.33%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2018. 10. 14
Kezdő időpont: 
2019. 06. 15.
Záró dátum: 
2018. 10. 14
Záró dátum: 
2019. 08. 15.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

A Zalaegerszeg Városi Modellező Klub tervezi 2019 nyarán egy egyhetes modellező tábor megrendezését 10-14 éves fiatalok számára. A táborban a gyerekek elsajátíthatják az alapvető aerodinamikai ismereteket, a repülőmodellek felépítését, és a modellek építése során használt szerszámok használatát. A tábort a modellező klub felszerelt műhelyében tartanák nagy rutinnal és tudással rendelkező klubtagjaink.

A tábor során a résztvevők egy kis kb 80 cm fesztávú A3-as vitorlázómodellt építenének meg, hagyományos módszerekkel, a mintaborda kiszerkesztésétől, és kivágásától kezdve a bordaköteg kicsiszolásán át, a komplett szárny összeépítéséig. A modell alapvetően hagyományos építőanyagokból készülne, balsa fából, fenyő és hársfából, illetve rétegelt lemezből, viszont ahol szükséges, ott kompozit anyagokkal kerülne megerősítésre, hogy strapabíró repülőt vihessenek haza a fiatalok.

Mivel a tábor reggeltől délutánig tartana, ezért a résztvevők étkeztetéséről is gondoskodnunk kell. Ezt legegyszerűbben ételkiszállítással helyben tudnánk megoldani, amelyre több lehetőség is létezik a városban. Emellett még innivalót biztosítanánk a tábor ideje alatt.

A modellek elkészülte után közösen berepítenénk a modelleket a repülőtéren, megtanulnák a fiatalok, hogyan kell egy ilyen vitorlázómodellt felhúzni. A kész modellekkel egy házibajnokságot is rendeznénk, hogy megtapasztalják egy-egy verseny izgalmát is a gyerekek. Ekkor bemutatásra kerülnének tapasztalt modellezőink által a különböző repülős kategóriák, hogy kedvet kapjanak a gyerekek további modellek megépítésére is. A háziverseny eredményétől függetlenül minden táborozó egy kis serleget kapna, elismerve ezzel a tábor alatt végzett munkát, és a megszerzett tudást. Az első 3 helyezett nagyobb díjat kapna.

A táborról fotódokumentáció készülne, illetve a háziversenyről eredményjegyzék. Az esemény folyamatosan kommunikálva lenne a modellező klub facebook oldalán, illetve az MMSz honlapjára is feltöltésre kerülne egy galéria.

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép