GPS-es modellkereső az utánpótlás részére

Pályázat neve: 
GPS-es modellkereső az utánpótlás részére
Pályázat státusza: 
Elutasított
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
77
Pályázó egyesület neve: 
Herendi Modellező SE
Taglétszám: 
37 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
127 400 Forint
Igényelt összeg: 
295 000 Forint
Teljes költség: 
422 400 Forint
Önrész aránya: 
30.16%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2019. 02. 14
Kezdő időpont: 
2019. 02. 14.
Záró dátum: 
2019. 02. 14
Záró dátum: 
2019. 05. 01.
Csúsztatható?: 
Igen
Ütemezés: 
1

„GPS-es modellkereső az utánpótlás részére”

Egyesületünk 1986-os megalakulása óta folyamatosan foglalkoztunk utánpótlás neveléssel és szabadonrepülő modellekkel. Számtalan nagyszerű eredmény és siker mellett azonban sok modellünk elveszett annak ellenére, hogy kezdetektől használunk csipogót és a 90-es évek közepétől egyszerű rádiós keresőt („rókavadász”). Sajnos ezen eszközözök hatótávolsága meglehetősen kicsi, hatékonysága meglehetősen alacsony, már nem felelnek meg a mai kor követelményeinek. Ugyan számtalan sikeres, néhány hihetetlennek tűnő, extrém (20-30 km-es távolság, teljesen ismeretlen területen is) sikeres modellkeresést tudhatunk magunk mögött (ez sokszor a több évtizedes tapasztalatnak, tudásnak volt köszönhető), sokszor azonban próbálkozásaink nem vezettek eredményre.

Sajnos egyre kevesebb verseny van a végtelen alföldi pusztán, az egyre nagyobb teljesítmény, az extrém időjárási viszonyok és a rossz területeken egyre nagyobb gond az egyre nagyobb értékű modellek megtalálása. Már nem pár nap alatt készült fa modellekről van szó, hanem több hónapos, éves munkára, drága technikákra és anyagokra, rengeteg beállításra fordított időre is gondolni kell. Sőt, még a versenyek magas költségei se vesszenek kárba, ne legyen félbehagyott verseny, de nemcsak az elveszés, hanem tét versenyeken a gyorsaság is fontos, időben visszaérni a következő startra!

Egy korszerű, GPS-es rendszert nem is lehet egy lapon említeni a korábbi megoldásokkal…

 

A modellkeresésben tapasztalatlan, de a digitális világban felnövő fiatalok esetében különösen fontos, hogy korszerű, hatékony eszköz legyen a kezükben, mert a rengeteg munkával elkészült modell elvesztése, vagy akár csak a versenyeken való eredménytelenség a modell nem időben való megtalálása miatt, akár modellező pályafutásuk végét is jelentheti.

Már tavaly szerettünk volna GPS-el egybeépített elektronikus időzítőórát beszerezni, ez lenne a legjobb, leggazdaságosabb megoldás. Sajnos azonban hosszas ígérgetés után kiderült, az egyik legprofibb „gyártó” (mellesleg tavaly világkupa győztes) árlistáján szereplő termékek nem kaphatók, csak prototípusok készültek, problémák voltak a fejlesztéssel és le is álltak vele. Ezért kénytelenek vagyunk egy drágább, de évek óta kapható, tesztelt, és mindenki által nagy megelégedéssel használt rendszert választani. Adatlap, árlista mellékelve.

 

3 kezdőkészletet (1 adó+ 1 vevő), plusz 3 db adót szeretnénk beszerezni. Fontos, hogy szükség esetén a második modell is startra kész legyen jeladóval együtt.

 

Költségek:

 

   

EUR árfolyam:

320 Ft

 

Megnevezés

db

egységár EUR

egységár HUF

érték HUF

PYXIS GPS model tracker - starter kit (1 vevő, 1 adó)

3

300 €

96 000 Ft

288 000 Ft

PYXIS GPS beacon (adó)

3

140 €

44 800 Ft

134 400 Ft

Összesen:

 

 

 

422 400 Ft

Önrész:

 

 

 

127 400 Ft

Igényelt összeg:

 

 

 

295 000 Ft

 

Kérjük, hogy sikeres versenyzésüket, modellező pályafutásukat támogatni szíveskedjenek!

 

Ezek az eszközök hosszú évekre megoldást jelentenének a modellkeresési problémára!

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép