Versenyrendezési eszközbeszerzés (sátor, vevőegység) a Magyar Drón és Multirotoros Egyesületnél

Pályázat neve: 
Versenyrendezési eszközbeszerzés (sátor, vevőegység) a Magyar Drón és Multirotoros Egyesületnél
Pályázat státusza: 
Beadott
Pénzügyi adatok
Igényelt összeg: 
910000 Forint
Önrész: 
440000 Forint
Teljes költség: 
1350000.00
Önrész aránya: 
32.59%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2023. 11. 10.
Záró dátum: 
2023. 11. 30.
Ütemezés: 
1

A Magyar Drón és Multirotoros Egyesület a rendszeres versenyszervezési munkája során folyamatosan jelentős összegeket fordít sátrak bérlésére, amelyek a versenyirányítás (időmérés, startoltatás, felügyelet, stb.) funkciót biztosítják. A sátor fontos elvárás a versenymenedzsment árnyékos, szél és esővédett helyszínének biztosítása érdekében. Azért, hogy a jövőben folyamatosan rendelkezésre álljon ilyen technika és a gyakorlások, oktatások alkalmával is biztosítani tudjuk a szükséges fedett területet két, körbeponyvázható 3x3-as sátrat szeretnénk vásárolni, ami egymással összeköthető, a beszerezni tervezett súlyozással kiegészítve akár füves, akár szilárd burkolaton is felállítható. A beszerezni kívánt sátor professzionális használatra szánt, állítható magasságú, összecsukható, alumínium szerkezet, amelyre 5 év garanciát vállal a gyártó. 

 A drónversenyzés jelentős technikai fejlődése okán nagy kihívást jelent az analóg és digitális videóeszközöket használó versenyzők egyidejű menedzselése. A 2023-as világkupa futamon már több, mint a versenyzők 1/3-as része digitális technikával repült, a világbajnokságon ez az arány még magasabb volt. A jövő évben már a magyar versenyzők egy része is digitális videót fog használni. A jövő versenyrendezéséhez elvárás, hogy olyan videóeszközt és vevőegységet használhassuk a versenyirányításban, ami egyszerre képes kezelni a digitális és analóg videókommunikációt. Ezért két HDZero eszközt kívánunk vásárolni. A HDZero Event VRX egy kettő az egyben analóg és digitális videó vevő rendszer, ami a felépítéséből és működési elvéből adódóan a versenyek bírói és élő közvetítési igényeit teszi megbízhatóbbá és jövőállóvá. Mivel  az analóg és digitális adásfelismerés automatikus benne ezért a versenylebonyolítás üteme jelentősen gyorsul tőle illetve az élő közvetítés minősége is javul. Az eszköz méretei és energiagénye kiemelkedően hordozhatóvá teszi, ezért a rendezvénytechnikai előnyei is kiemelkedőek.

 A két eszközzel jelentősen javul a drónversenyek rendezésére rendelkezésre álló eszközpark, amely hosszú távon lesz képes szolgálni az F9U szakág munkáját.

Készrejelentés módja: